Waarom geen kurk op de muur plakken?

Wandkurk : prima alternatief voor schilderen of behangen

Een kurkwand is verkrijgbaar in oneindig veel uitzichten. De naturel kurk wandtegels kunnen in alle RAL kleuren en NCS kleuren op vraag van de klant ingekleurd worden. Hierdoor kan u uw interieur een zeer persoonlijke toets geven. U hebt ook de mogelijkheid om de afmeting van de kurktegel aan te passen en om deze af te schuinen zodat deze een tegel”look” krijgen. De maximum afmeting van een tegel is 600*900mm. De diktes variëren van 3 tot 5 mm.

De tegels kunnen gekleurd worden maar u kunt ook gewoon de “natural look” behouden. Of wilt u het wat robuuster en een accent leggen in uw kamer? Dat kan met een stuk kurkschors of voelbaar 3D structuur.

Een kurk muur is multifunctioneel

De belangrijkste eigenschap van kurk is de uitzonderlijke isolatie. Geluiden zullen opgenomen worden door de kurk en door de unieke celstructuur minder weerkaatsen. Zelfs in muziekstudio’s wordt kurk toegepast voor een verbeterde akoestiek. Ook op gebied van thermische isolatie scoort kurk : een koude brug kan simpelweg opgelost worden door slechts 3 mm kurktegels of kurkrollen. Bij gebruik in een badkamer zal u minder condens krijgen doordat temperatuurverschillen verkleind worden.

En wenst u een mega kurk prikbord om alle memo’s en tekeningen op te hangen ? Kurktegels zijn er in diktes van 3 tot 10mm en zijn hierdoor het ideale prikbord. Door deze isolerende eigenschappen worden steeds meer kurkrollen gebruikt om onder een zwevende vloer als laminaat of parket te plaatsen. Een kurkrol van 2mm onder een laminaatvloer zorgt voor een verbetering van 20dB voor stapgeluid ! U hebt bij kurkrollen de keuze uit diktes van 2 tot 10mm. Ook kurkrubberrollen zijn in verschillende diktes te bekomen.

Kan kurk wel in een badkamer ?

Natuurlijk! Wijnflessen worden afgemaakt met een kurken stop, kurk is dus waterbestendig. Wel is het zo dat de lijm waar de kurk mee verlijmd wordt, niet in contact mag komen met water. Daarom moet de muur waarop de kurk bevestigd of met contactlijm verlijmd wordt blijvend droog zijn. Ook moeten de wandtegels na de plaatsing afgelakt worden zodat de naden tussen de tegels geseald zijn. Hou er wel rekening mee dat indien u kurk in de douchecel zelf kleeft, deze jaarlijks moet gelakt worden! Indien niet in de douchecel, hebt u nauwelijks onderhoud aan uw kurk muur.

Wanneer moet ik mijn kurkwand vervangen ?

Nooit. Kurk is anti statisch en is ongevoelig voor huismijt. Het is een duurzaam materiaal dat zijn eigenschappen voor altijd behoud. Bent U de gekozen kleur of tekening beu na zoveel jaar ? De kurkwand kan geschilderd of behangen worden. U hoeft deze niet te verwijderen en U blijft met uw nieuwe kleur genieten van de isolerende eigenschappen. Altijd!

Benieuwd naar onze kurkwanden? klik hier.