Onze merken

Egaliseer.be

Waarom uw vloer egaliseren?


De egalisatie van vloeren geschiedt met al dan niet gebruiksklare producten die bestemd zijn om een ondervloer of andere ondergrond geschikt te maken voor een vloerbedekking zoals kurk, vinyl, tegels, parket of laminaat. De voornaamste rol van het egaliseren van vloeren is de correctie van oppervlaktegebreken van de ondervloer, de verbetering van de gladheid, en het verzekeren van een stevig, gezond en stofvrij oppervlak voor de plaatsing van de bedekking. Hierdoor zal men een mooier eindresultaat krijgen na het plaatsen van de nieuwe vloer.

Egaliseren kan op verschillende ondervloeren. Er wordt steeds een aangepaste hechtingsprimer gebruikt, nadien wordt de egaline aangebracht. De totale standaarddikte bedraagt doorgaans 2mm.

Ervaring & Service

Onze historie


Sinds 1996 werken Marc Mathyssen en Ronny De Paepe met elkaar. Toen werd “Serena Kurk” gesticht, een firma gespecialiseerd in verkoop en plaatsing van kurkvloeren en -wanden. Het egaliseren van ondervloeren is steeds een essentieel onderdeel geweest bij de plaatsing van verlijmde kurkvloeren.

“Serena Kurk” werd in 2014 omgevormd tot “Serena Flooring” waarbij naast kurkvloeren en -wanden ook verkoop en/of plaatsing van vinyltegels of PVC stroken, laminaat en parketvloeren in de portefeuille zitten. Tegelijkertijd werd “egaliseer.be” boven het doopvont gehouden. De jarenlange opgebouwde expertise voor egalisatie van vloeren wordt hierdoor ten dienste gesteld voor doe-het-zelvers die geconfronteerd worden met een problematische ondergrond