Kurkvloer

Serena Flooring is de referentie voor kurkvloeren. Als u een kurkvloer wilt laten leggen aan een scherpe prijs, bent u in Schoten (prov. Antwerpen) steeds aan het juiste adres.

Wilt u een nieuwe vloer laten leggen en twijfelt u nog over het materiaal? Op deze pagina vindt u gedetailleerde informatie over de vele voordelen die een kurkvloer u biedt.

Kurk – echt een wonder uit de natuur!

Kurk is de schors van de kurkeik. Het wordt handmatig van de stam gehaald zonder de boom te beschadigen. Elk jaar groeit er een nieuwe laag schors, zodat het een herwinbare en duurzame grondstof vormt. Kurk is ideaal vanwege de steeds toenemende vraag naar instandhouding van natuurlijke grondstoffen…

Het belang van de kurkeik

De kurkeik (Quercus Suber L.) is een boom uit de eikenfamilie waarvan de kurk wordt geoogst. De waarde bestaat niet alleen uit de geoogste producten van de boom, maar ook uit alle cultuurgebonden activiteiten op het gebied van landbouw, bosbouw, het landleven en de jacht, die verband houden met de teelt van kurkeiken…

Een kurkvloer aan een scherpe prijs

Onze jarenlange ervaring en uitgebreid handelsnetwerk stelt ons in staat om u de scherpste prijzen te bieden wanneer u een kurkvloer wilt laten plaatsen. Onze kurkvloeren lenen zich perfect voor het gebruik in uw badkamer, maar ook voor uw woonkamer, keuken of eender welke andere ruimte bieden we u de geschikte kurkvloer tegen een scherpe prijs.

Met het lijmvrije legsysteem Corkloc® kunt u eenvoudigweg de planken op hun plaats leggen en stevig aan elkaar klikken. Dat werkt snel, veilig en schoon.

De traditionele verlijmde kurkvloer biedt topcomfort en minimaal loopgeluid.

Kurkvloer - Meer Bewegingsvrijheid

Kurk absorbeert schokken, waardoor de spanning op voeten, gewrichten en uw rug afneemt en er bij vallen geen verwonding optreedt. Bovendien heeft kurk ook antibacteriële eigenschappen zodat de vloeren geschikt zijn voor mensen die last hebben van een allergie.

Biomechanische eigenschappen – Fysiek comfort

Wicanders kurkvloeren zijn erg comfortabel in gebruik door de natuurlijke flexibiliteit van het materiaal. Het is zachter dan hout en harder dan tapijt en biedt de perfecte balans om beschadiging door scherpe hakken te beperken. Het vermindert spanning in de benen en de rug, maar is stevig genoeg om de voetafdruk te ondersteunen, zodat lopen minder moeite kost en vermoeidheid afneemt.

Kurkvloer - Meer warmte

De unieke thermische isolatie functies van kurk bieden een optimale vloertemperatuur gedurende het gehele jaar, verzekeren een warmere en comfortabele sfeer en energiebesparing.

Thermische eigenschappen – Warmte

Wicanders vloeren zijn zeer energiebesparend door de natuurlijke thermisch isolerende eigenschappen van kurk. Ze voelen zelfs op blote voeten prettig aan en bieden gedurende het hele jaar een optimale vloertemperatuur en dat draagt bij aan het algemene comfort.

Kurkvloer - meer stilte

Kurk is een uiterst efficiënte natuurlijke geluidsdemper. Het dempt geluid binnen en tussen ruimtes en creeërt een stille en vredige omgeving in uw huid.

Akoestische eigenschappen – Geluiddempend

Wicanders kurkvloeren zijn bijzonder efficiënt in gebruik wanneer geluidsdemping cruciaal is, of de voorkeur geniet. Kurk is een uiterst efficiënte natuurlijke geluidsdemper. Het dempt geluid binnen een ruimte wanneer iemand op de vloer loopt (loopgeluid) en werkt zelfs als geluidsisolatie tussen de vloer en de onderliggende kamers.

Kurkvloer - Een prettige Ondergrond

Een kurkvloer is erg comfortabel in gebruik door de natuurlijke flexibiliteit van het materiaal. Het voelt zelfs op blote voeten heel prettig aan en is solide genoeg om vermoeidheid te verminderen. U merkt het verschil doordat bewegen minder moeite kost.

Biomechanische eigenschappen – Fysiek comfort

Wicanders kurkvloeren zijn erg comfortabel in gebruik door de natuurlijke flexibiliteit van het materiaal. Het is zachter dan hout en harder dan tapijt en biedt de perfecte balans om beschadiging door scherpe hakken te beperken. Het vermindert spanning in de benen en de rug, maar is stevig genoeg om de voetafdruk te ondersteunen, zodat lopen minder moeite kost en vermoeidheid afneemt.

Kurkvloer - Meer Schokbestendigheid

Kurkcellen zijn extreme schokbestendig. Kurk heeft dankzij de natuurlijke flexibiliteit dat het zich herstelt van harde schokken. Deze eigenschappen in combinatie met een extra slijtage weerstand oppervlak, zorgen voor een duurzame vloer en zorgen voor een perfecte look waar u vele jaren van kan genieten.

Biomechanische eigenschappen

Dankzij de unieke kurk structuur en flexibiliteit, heeft een kurkvloer de mogelijkheid te herstellen van harde schokken. Dit zorgt er voor dat kurkvloeren duurzamer en bestendiger dan harde vloeren zoals hout of tegels.