Een kurkvloer op maat? 1001 mogelijkheden met Serena Flooring!

Een kurkvloer biedt veel voordelen: een goede thermische isolatie, geluiddempende werking, gemakkelijk te poetsen, duurzaam en milieuvriendelijk, enzovoort.

Een kurk vloer moet echter ook voornamelijk voldoen aan jouw wensen en de uitstraling van je interieur. Veel mensen denken bij een vloerkurk aan een eenvoudige, bruine kurkvloer maar dat is bij ons verleden tijd!

Wij bieden duizenden combinatiemogelijkheden door onze bewerkingen op maat.

Kies uw kurkvloer op maat in 4 stappen!

Stap 1: Kies uw kurkstructuur

Bij kurkentegels is het voornamelijk de fineerlaag die de structuur bepaalt. In ons assortiment vindt u 6 verschillende structuren voor uw nieuwe kurkvloer:

Bij de Ravel kurkvloeren is deze fineerlaag verwerkt met stukken kurkschors, waardoor de vloer een gevarieerd uitzicht krijgt.

De Strauss kurkvloeren hebben dankzij een gevarieerde fineerlaag eerder een travertine uitzicht.

Bach kurktegels hebben een fineerlaag in ‘blokjesmotief’, waardoor de kurk lijkt op een parketvloer, terwijl de fineerlaag van Orff kurktegels een ‘streepjesmotief’ heeft, wat leidt tot een bamboeparket-look.

Bij de Wagner kurktegels bestaat de fineerlaag uit grotere kurkkorrels, waardoor de kurken vloer een rustige, strakke look krijgt.

Stap 2: Kies formaat van de kurktegels

Na het kiezen van de kurkstructuur van uw nieuwe vloer, kiest u het formaat van de kurktegels. Ook hierin bestaan er veel verschillende opties.

We lijsten ze hier even op (afmetingen in mm):

  • 600/900 – 450/600 – 150/600
  • 300/900 – 200/900 – 150/900
  • 300/450 – 150/450

Stap 3: Afgeschuinde tegel of niet?

De derde stap is het kiezen tussen afgeschuinde kurktegels of vlakke kurktegels. Bij afgeschuinde tegels worden de randen in een hoek afgesneden, waardoor het lijkt alsof er echte voegen tussen de tegels zitten en de kurktegels dus afzonderlijk te onderscheiden zijn in het totaalbeeld. Als je er voor kiest om de kurktegels niet te laten afschuinen krijg je een vlakke vloer, zodat het lijkt alsof uw kurkvloer uit één stuk gemaakt is.

Stap 4: Kies uw favoriete kleur!

Ten slotte hoeft u alleen nog maar te kiezen uit de 50 kleuren van de kurkvloeren in ons assortiment. De meeste kurkstructuren kunnen met vrijwel elke kleur ingekleurd worden! Vindt u toch niet precies de kleur die u zoekt, dan kan u ook een eigen RAL kleur of NCS kleur kiezen. Deze kan U dan naar hartelust combineren bij onze "à la carte" mogelijkheden.