Blog

 1. Laminaatvloer, de budgetvriendelijke all rounder

  Laminaatvloer, de budgetvriendelijke all rounder

  Eenvoudig te plaatsen

  Klik laminaat is al meer dan 30 jaar een vaste waarde op de vloerenmarkt. Zeker sinds de panelen in elkaar geklikt kunnen worden, heeft deze zwevende vloer aan populariteit gewonnen. Doordat laminaat dmv een HDF klikverbinding “zwevend” kan geplaatst worden, ligt dit binnen handbereik van iedere handige doe-het-zelver. De stijve klikverbinding zorgt ervoor dat de vloer in de meeste gevallen kan geplaatst worden op bestaande ondervloeren zoals chape, beton of OSB platen.  Een tolerantie van 3mm op een lengte van 2 meter is geen probleem.

  Welke rol onder laminaat leggen ?

  Nadeel is wel dat deze vloeren qua demping minder goed scoren. Dit kan perfekt opgevangen worden door de juiste isolerende

  Lees meer »
 2. Een kurkvloer op maat ? 1001 mogelijkheden

  Een kurkvloer op maat? 1001 mogelijkheden met Serena Flooring!

  Een kurkvloer biedt veel voordelen: een goede thermische isolatie, geluiddempende werking, gemakkelijk te poetsen, duurzaam en milieuvriendelijk, enzovoort.

  Een kurk vloer moet echter ook voornamelijk voldoen aan jouw wensen en de uitstraling van je interieur. Veel mensen denken bij een vloerkurk aan een eenvoudige, bruine kurkvloer maar dat is bij ons verleden tijd!

  Wij bieden duizenden combinatiemogelijkheden door onze bewerkingen op maat.

  Kies uw kurkvloer op maat in 4 stappen!

  Stap 1: Kies uw kurkstructuur

  Bij kurkentegels is het voornamelijk de fineerlaag die de structuur bepaalt. In ons assortiment vindt u 6 verschillende structuren voor uw nieuwe kurkvloer:

  Bij de

  Lees meer »
 3. Waarom geen wandkurk op de muur plakken ?

  Waarom geen kurk op de muur plakken?

  Wandkurk : prima alternatief voor schilderen of behangen

  Een kurkwand is verkrijgbaar in oneindig veel uitzichten. De naturel kurk wandtegels kunnen in alle RAL kleuren en NCS kleuren op vraag van de klant ingekleurd worden. Hierdoor kan u uw interieur een zeer persoonlijke toets geven. U hebt ook de mogelijkheid om de afmeting van de kurktegel aan te passen en om deze af te schuinen zodat deze een tegel”look” krijgen. De maximum afmeting van een tegel is 600*900mm. De diktes variëren van 3 tot 5 mm.

  De tegels kunnen gekleurd worden maar u kunt ook gewoon de “natural look” behouden. Of wilt u het wat robuuster en een accent leggen in uw kamer? Dat kan met een stuk kurkschors of voelbaar 3D structuur.

  Lees meer »
 4. Moduleo Moods - Een creatieve revolutie in luxe vinyl vloeren

  Moduleo Moods - Een creatieve revolutie in luxe vinyl vloeren
  Met de nieuwe collectie Moods vinyl vloeren van Moduleo kan je meer dan 110 prachtige vloerdesigns creëren, van klassiek elegant tot modern dynamisch: visgraatmotieven, Hongaarse punt, kubusvorm, driehoek tegels, het kan allemaal met deze modulaire vinyl vloeren van Moods.
  Lees meer »