Blog

 1. Zijn kurkvloeren wel echt mileuvriendelijk ?

  kurk

  Zijn kurkvloeren wel echt mileuvriendelijk ?


  Over het algemeen worden kurkvloeren beschouwd als milieuvriendelijk in vergelijking met sommige andere vloerbedekkingsopties. Hier zijn enkele redenen waarom kurkvloeren als milieuvriendelijk worden beschouwd:
  Hernieuwbare bron: Kurk wordt geoogst uit de schors van de kurkeik, en dit proces beschadigt de boom niet. De kurkeik kan na elke oogstperiode zijn schors opnieuw laten groeien, wat het tot een hernieuwbare bron maakt.
  Langdurige levensduur: Kurkvloeren hebben over het algemeen een lange levensduur, wat betekent dat ze niet snel hoeven te worden vervangen. Dit draagt bij aan het verminderen van afval en het verlagen van de milieu-impact.
  Biologisch afbreekbaar: Kurk is biologisch

  Lees meer »
 2. Wat zijn de toegelaten toleranties bij een egalisatie in de ondervloer ?

  Wat zijn de toegelaten toleranties bij een egalisatie in de ondervloer ?

  De toegestane toleranties bij het egaliseren van een ondervloer kunnen variëren afhankelijk van de specifieke eisen van de vloerbedekking die je wilt installeren. Over het algemeen gelden echter enkele algemene richtlijnen voor het egaliseren van ondervloeren. Hier zijn de typische toleranties:

  1. Vlakheid (Horizontale toleranties):
  • Over een lengte van 2 meter mag de maximale hoogteafwijking meestal variëren van 2 tot 3 millimeter. Dit betekent dat het oppervlak binnen deze afstand vrijwel vlak moet zijn.
 3. Nivellering (Verticale toleranties):
  • Voor verticale hoogteverschillen tussen verschillende punten op de vloer (bijv. punten op de muur) wordt vaak een tolerantie van 2 tot 3 millimeter over 2 meter gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de vloer vlak  is.
 4. Toleranties voor
Lees meer »
 • Welke vloer kan gecombineerd worden met vloerverwarming ?

  Thermische Weerstand van Vloerbedekkingen bij Vloerverwarming: Vergelijking tussen Kurk, Vinyl, Laminaat en Parket

  Vloerverwarming biedt een comfortabele en efficiënte manier om onze huizen te verwarmen. Bij het kiezen van de juiste vloerbedekking is het echter belangrijk om rekening te houden met de thermische weerstand. Verschillende vloermaterialen hebben namelijk verschillende effecten op de warmteoverdracht van het vloerverwarmingssysteem. In dit blogbericht vergelijken we de thermische weerstand van kurk, vinyl, laminaat en parket in combinatie met vloerverwarming.

  Kurkvloeren

  Kurk is een natuurlijk en duurzaam materiaal dat in populariteit is gestegen vanwege zijn milieuvriendelijke eigenschappen en comfortabele gevoel. In termen van thermische weerstand bieden kurkvloeren enigszins isolerende eigenschappen. Dit betekent dat de warmteoverdracht tussen de vloerverwarming en de kamer enigszins wordt verminderd. Hierdoor kan het

  Lees meer »
 • Een kurkvloer herlakken. Hoe doe je dat ?

  Het herlakken van een verniste kurkvloer stap voor stap

  Kurkvloeren zijn niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk, maar ze voegen ook een warme en natuurlijke uitstraling toe aan elke ruimte. Na verloop van tijd kan de laklaag op een kurkvloer echter slijten of beschadigd raken, waardoor de vloer er dof en versleten uitziet. Gelukkig kun je de schoonheid van je kurkvloer herstellen door deze te herlakken. In dit blogbericht zullen we je een stapsgewijze handleiding geven over hoe je een kurkvloer kunt herlakken en hem weer als nieuw kunt laten stralen.


  Stap 1: Voorbereiding Voordat je begint met het herlakken van je kurkvloer, moet je ervoor zorgen dat de vloer schoon en vrij is van stof en vuil. Veeg de vloer grondig schoon en gebruik een

  Lees meer »
 • Onderhoud van verniste en geoliede Parketvloeren

  Het Verschil in Onderhoud tussen Verniste en Geoliede Parketvloeren

  Parketvloeren zijn een populaire keuze vanwege hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Bij het kiezen van een parketvloer moet je echter ook rekening houden met het onderhoud dat nodig is om de vloer in goede staat te houden. In dit blogbericht zullen we het verschil in onderhoud bespreken tussen verniste en geoliede parketvloeren, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw huis.

  Verniste of gelakte parketvloeren:

  Verniste parketvloeren hebben een beschermlaag van vernis die de vloer beschermt tegen slijtage, vocht en vlekken. Het onderhoud van verniste parketvloeren is over het algemeen eenvoudiger in vergelijking met geoliede vloeren. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

  • Regelmatig vegen en stofzuigen: Om stof en vuil te verwijderen, is regelmatig vegen of stofzuigen essentieel. Dit voorkomt dat
  Lees meer »
 • De voordelen van kurkvloeren

  De belangrijkste voordelen van kurkvloeren

  Vloerkurk worden steeds populairder vanwege zijn vele voordelen. In deze blogpost bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van kurkvloeren.

  1. Milieuvriendelijk

  Kurkvloeren zijn een duurzame keuze voor vloerbedekking. Het materiaal is afkomstig van de bast van de kurkeik, die om de negen jaar geoogst kan worden zonder de boom te beschadigen. Bovendien is de productie van kurkvloeren energiezuiniger dan die van andere vloerbedekkingen, waardoor ze minder bijdragen aan klimaatverandering.

  2. Comfortabel

  Kurkvloeren zijn van nature veerkrachtig, wat betekent dat ze een zachte en comfortabele ondergrond bieden om op te lopen. Dit maakt kurkvloeren een goede keuze voor huishoudens met kinderen die vaak op de vloer spelen.

  3. Geluiddempend

  Kurkvloeren hebben ook een natuurlijke geluiddempende

  Lees meer »
 • 25 jaar vloeren : Van kurkboer naar totaal aanbieder

  25 jaar vloeren : Van kurkboer naar totaal aanbieder

  In den beginne

  In maart 1996 opende Serena Kurk de deuren in een klein winkelpand in Ekeren Donk. Er werd van start gegaan met enkel verlijmde kurkvloeren en wandkurk. Waarom enkel kurk? De zaakvoerders Ronny De Paepe en Marc Cassauwers waren toen al overtuigd van de meerwaarde van het niche product kurk: de unieke ecologische troeven en de uitstekende isolerende eigenschappen.

  Na enkele moeilijke maanden was de deelname aan de handelsbeurs van Kapellen in november ´96 de boost die de jonge zaak nodig had. Om de mogelijkheden van kurk ten volle te benutten, werd een jaar na de opening begonnen met het bewerken van de kurktegels in eigen atelier. De kurktegels konden op vraag van de klant op maat gezaagd, afgeschuind en gekleurd worden. Een eigen collectie met 1000den mogelijkheden. De trein was

  Lees meer »
 • Kan een kurkvloer in de badkamer gelegd worden ?

  Kan een kurkvloer in de badkamer gelegd worden ?

  Het antwoord : ja en neen.

  Kurk is thermisch en akoestisch isolerend. Het voelt aangenaam warm aan de voeten. Het is dus een ideale vloerbedekking voor een ruimte waar je op je blote voeten rond loopt. Bovendien is het waterbestendig. Denk maar aan de kurkstoppen op de wijnflessen. In de vorige eeuw werden er zelfs reddingsvesten met kurk gemaakt.

  Maar niet alle kurkvloeren kunnen in een badkamer. Dit heeft met de samenstelling te maken. We onderscheiden twee manieren om kurkvloeren te plaatsen nl.


  Verlijmde kurkvloeren

  Verlijmde kurkvloeren zijn soepel en worden steeds verlijmd op een egale of geëgaliseerde ondergrond.

  Door de kurk te verlijmen,

  Lees meer »
 • Welke type vinyl vloer moet ik nu kiezen ?

  Verschillende soorten vinyl


  Vinyltegels of PVC stroken zijn enorm populair. In tegenstelling tot de vroegere vinyl op rol zijn deze vloeren nauwelijks te onderscheiden van echte parket of keramische tegels en zien ze er tegenwoordig heel netjes uit. Tel daarbij dat deze vloerbedekking slijtvast, onderhoudsvriendelijk, anti statisch, geluiddempend, waterbestendig en optimaal in combinatie met vloerverwarming zijn en het is niet verwonderlijk dat vinyl terug aan een opmars bezig is.
  Maar er zijn verschillende manieren om vinyl vloeren te plaatsen. Kiest U best voor verlijmde of dryback vinyl stroken ? Wat is het verschil tussen click vinyl of vinyl laminaat en rigid click vinyl ? En waarom geen looselay ? We zetten ze allemaal naast elkaar in deze blog.

  Dryback vinyl stroken

  Dryback of verlijmde vinyltegels (dit zijn twee verschillende benamingen voor hetzelfde

  Lees meer »
 • Laminaatvloer, de budgetvriendelijke all rounder

  Laminaatvloer, de budgetvriendelijke all rounder

  Eenvoudig te plaatsen

  Klik laminaat is al meer dan 30 jaar een vaste waarde op de vloerenmarkt. Zeker sinds de panelen in elkaar geklikt kunnen worden, heeft deze zwevende vloer aan populariteit gewonnen. Doordat laminaat dmv een HDF klikverbinding “zwevend” kan geplaatst worden, ligt dit binnen handbereik van iedere handige doe-het-zelver. De stijve klikverbinding zorgt ervoor dat de vloer in de meeste gevallen kan geplaatst worden op bestaande ondervloeren zoals chape, beton of OSB platen.  Een tolerantie van 3mm op een lengte van 2 meter is geen probleem.

  Welke rol onder laminaat leggen ?

  Nadeel is wel dat deze vloeren qua demping minder goed scoren. Dit kan perfekt opgevangen worden door de juiste isolerende

  Lees meer »
 • Pagina