Blog

 1. Waarom Moduleo vinyl vloeren kiezen ?

  Ontdek de Voordelen van Moduleo Vinyl Vloeren voor Jouw Huis

  Als je op zoek bent naar een vloer die duurzaamheid, stijl en onderhoudsgemak combineert, dan is Moduleo vinyl vloer wellicht de perfecte keuze voor jouw huis. Deze vloeren bieden een scala aan voordelen die ze tot een populaire keuze maken voor zowel huiseigenaren als zakelijke gebruikers. Hier zijn enkele van de grootste pluspunten van Moduleo vinyl vloeren:

  1. Duurzaamheid: Moduleo vinyl vloeren zijn gemaakt om lang mee te gaan. Ze zijn bestand tegen krassen, vlekken en slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor drukke huishoudens en commerciële ruimtes. Met de juiste zorg kunnen deze vloeren vele jaren
  Lees meer »
 2. De Voordelen van een Rigid Klik Vinylvloer Inclusief Ondervloer: Een Slimme Keuze

  Eenvoudige Installatie:

  Een van de meest aantrekkelijke voordelen van rigid klik vinylvloeren is de eenvoudige installatie. Het 'kliksysteem' maakt het mogelijk om de planken gemakkelijk in elkaar te klikken bovenop een harde, bestaande (onder)vloer, zonder dat er lijm of ingewikkelde gereedschappen nodig zijn. Wanneer de ondervloer al is geïntegreerd, wordt de installatie nog efficiënter en kosteneffectiever.

  Geluiddempende Eigenschappen:

  De ondervloer van rigid klik vinylvloeren biedt niet alleen een solide basis voor de vloer, maar fungeert ook als een uitstekende geluidsisolator. Dit is vooral belangrijk in appartementen of woningen waar geluidsoverdracht naar boven of beneden beperkt moet worden. De combinatie van klik vinylvloer en ondervloer draagt bij aan een rustige en comfortabele leefomgeving.


  Warmte-Isolatie:

  In tegenstelling tot koude vloeroppervlakken zoals tegels, biedt klik vinylvloer met ondervloer een betere

  Lees meer »
 3. Zijn kurkvloeren wel echt mileuvriendelijk ?

  kurk

  Zijn kurkvloeren wel echt mileuvriendelijk ?


  Over het algemeen worden kurkvloeren beschouwd als milieuvriendelijk in vergelijking met sommige andere vloerbedekkingsopties. Hier zijn enkele redenen waarom kurkvloeren als milieuvriendelijk worden beschouwd:
  Hernieuwbare bron: Kurk wordt geoogst uit de schors van de kurkeik, en dit proces beschadigt de boom niet. De kurkeik kan na elke oogstperiode zijn schors opnieuw laten groeien, wat het tot een hernieuwbare bron maakt.
  Langdurige levensduur: Kurkvloeren hebben over het algemeen een lange levensduur, wat betekent dat ze niet snel hoeven te worden vervangen. Dit draagt bij aan het verminderen van afval en het verlagen van de milieu-impact.
  Biologisch afbreekbaar: Kurk is biologisch

  Lees meer »
 4. Wat zijn de toegelaten toleranties bij een egalisatie in de ondervloer ?

  Wat zijn de toegelaten toleranties bij een egalisatie in de ondervloer ?

  De toegestane toleranties bij het egaliseren van een ondervloer kunnen variëren afhankelijk van de specifieke eisen van de vloerbedekking die je wilt installeren. Over het algemeen gelden echter enkele algemene richtlijnen voor het egaliseren van ondervloeren. Hier zijn de typische toleranties:

  1. Vlakheid (Horizontale toleranties):
  • Over een lengte van 2 meter mag de maximale hoogteafwijking meestal variëren van 2 tot 3 millimeter. Dit betekent dat het oppervlak binnen deze afstand vrijwel vlak moet zijn.
 5. Nivellering (Verticale toleranties):
  • Voor verticale hoogteverschillen tussen verschillende punten op de vloer (bijv. punten op de muur) wordt vaak een tolerantie van 2 tot 3 millimeter over 2 meter gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de vloer vlak  is.
 6. Toleranties voor
Lees meer »
 • Welke vloer kan gecombineerd worden met vloerverwarming ?

  Thermische Weerstand van Vloerbedekkingen bij Vloerverwarming: Vergelijking tussen Kurk, Vinyl, Laminaat en Parket

  Vloerverwarming biedt een comfortabele en efficiënte manier om onze huizen te verwarmen. Bij het kiezen van de juiste vloerbedekking is het echter belangrijk om rekening te houden met de thermische weerstand. Verschillende vloermaterialen hebben namelijk verschillende effecten op de warmteoverdracht van het vloerverwarmingssysteem. In dit blogbericht vergelijken we de thermische weerstand van kurk, vinyl, laminaat en parket in combinatie met vloerverwarming.

  Kurkvloeren

  Kurk is een natuurlijk en duurzaam materiaal dat in populariteit is gestegen vanwege zijn milieuvriendelijke eigenschappen en comfortabele gevoel. In termen van thermische weerstand bieden kurkvloeren enigszins isolerende eigenschappen. Dit betekent dat de warmteoverdracht tussen de vloerverwarming en de kamer enigszins wordt verminderd. Hierdoor kan het

  Lees meer »
 • Een kurkvloer herlakken. Hoe doe je dat ?

  Het herlakken van een verniste kurkvloer stap voor stap

  Kurkvloeren zijn niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk, maar ze voegen ook een warme en natuurlijke uitstraling toe aan elke ruimte. Na verloop van tijd kan de laklaag op een kurkvloer echter slijten of beschadigd raken, waardoor de vloer er dof en versleten uitziet. Gelukkig kun je de schoonheid van je kurkvloer herstellen door deze te herlakken. In dit blogbericht zullen we je een stapsgewijze handleiding geven over hoe je een kurkvloer kunt herlakken en hem weer als nieuw kunt laten stralen.


  Stap 1: Voorbereiding Voordat je begint met het herlakken van je kurkvloer, moet je ervoor zorgen dat de vloer schoon en vrij is van stof en vuil. Veeg de vloer grondig schoon en gebruik een

  Lees meer »
 • Onderhoud van verniste en geoliede Parketvloeren

  Het Verschil in Onderhoud tussen Verniste en Geoliede Parketvloeren

  Parketvloeren zijn een populaire keuze vanwege hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Bij het kiezen van een parketvloer moet je echter ook rekening houden met het onderhoud dat nodig is om de vloer in goede staat te houden. In dit blogbericht zullen we het verschil in onderhoud bespreken tussen verniste en geoliede parketvloeren, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw huis.

  Verniste of gelakte parketvloeren:

  Verniste parketvloeren hebben een beschermlaag van vernis die de vloer beschermt tegen slijtage, vocht en vlekken. Het onderhoud van verniste parketvloeren is over het algemeen eenvoudiger in vergelijking met geoliede vloeren. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

  • Regelmatig vegen en stofzuigen: Om stof en vuil te verwijderen, is regelmatig vegen of stofzuigen essentieel. Dit voorkomt dat
  Lees meer »
 • De voordelen van kurkvloeren

  De belangrijkste voordelen van kurkvloeren

  Vloerkurk worden steeds populairder vanwege zijn vele voordelen. In deze blogpost bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van kurkvloeren.

  1. Milieuvriendelijk

  Kurkvloeren zijn een duurzame keuze voor vloerbedekking. Het materiaal is afkomstig van de bast van de kurkeik, die om de negen jaar geoogst kan worden zonder de boom te beschadigen. Bovendien is de productie van kurkvloeren energiezuiniger dan die van andere vloerbedekkingen, waardoor ze minder bijdragen aan klimaatverandering.

  2. Comfortabel

  Kurkvloeren zijn van nature veerkrachtig, wat betekent dat ze een zachte en comfortabele ondergrond bieden om op te lopen. Dit maakt kurkvloeren een goede keuze voor huishoudens met kinderen die vaak op de vloer spelen.

  3. Geluiddempend

  Kurkvloeren hebben ook een natuurlijke geluiddempende

  Lees meer »
 • 25 jaar vloeren : Van kurkboer naar totaal aanbieder

  25 jaar vloeren : Van kurkboer naar totaal aanbieder

  In den beginne

  In maart 1996 opende Serena Kurk de deuren in een klein winkelpand in Ekeren Donk. Er werd van start gegaan met enkel verlijmde kurkvloeren en wandkurk. Waarom enkel kurk? De zaakvoerders Ronny De Paepe en Marc Cassauwers waren toen al overtuigd van de meerwaarde van het niche product kurk: de unieke ecologische troeven en de uitstekende isolerende eigenschappen.

  Na enkele moeilijke maanden was de deelname aan de handelsbeurs van Kapellen in november ´96 de boost die de jonge zaak nodig had. Om de mogelijkheden van kurk ten volle te benutten, werd een jaar na de opening begonnen met het bewerken van de kurktegels in eigen atelier. De kurktegels konden op vraag van de klant op maat gezaagd, afgeschuind en gekleurd worden. Een eigen collectie met 1000den mogelijkheden. De trein was

  Lees meer »
 • Kan een kurkvloer in de badkamer gelegd worden ?

  Kan een kurkvloer in de badkamer gelegd worden ?

  Het antwoord : ja en neen.

  Kurk is thermisch en akoestisch isolerend. Het voelt aangenaam warm aan de voeten. Het is dus een ideale vloerbedekking voor een ruimte waar je op je blote voeten rond loopt. Bovendien is het waterbestendig. Denk maar aan de kurkstoppen op de wijnflessen. In de vorige eeuw werden er zelfs reddingsvesten met kurk gemaakt.

  Maar niet alle kurkvloeren kunnen in een badkamer. Dit heeft met de samenstelling te maken. We onderscheiden twee manieren om kurkvloeren te plaatsen nl.


  Verlijmde kurkvloeren

  Verlijmde kurkvloeren zijn soepel en worden steeds verlijmd op een egale of geëgaliseerde ondergrond.

  Door de kurk te verlijmen,

  Lees meer »
 • Pagina