Blog

 1. 25 jaar vloeren : Van kurkboer naar totaal aanbieder

  25 jaar vloeren : Van kurkboer naar totaal aanbieder

  In den beginne

  In maart 1996 opende Serena Kurk de deuren in een klein winkelpand in Ekeren Donk. Er werd van start gegaan met enkel verlijmde kurkvloeren en wandkurk. Waarom enkel kurk? De zaakvoerders Ronny De Paepe en Marc Cassauwers waren toen al overtuigd van de meerwaarde van het niche product kurk: de unieke ecologische troeven en de uitstekende isolerende eigenschappen.

  Na enkele moeilijke maanden was de deelname aan de handelsbeurs van Kapellen in november ´96 de boost die de jonge zaak nodig had. Om de mogelijkheden van kurk ten volle te benutten, werd een jaar na de opening begonnen met het bewerken van de kurktegels in eigen atelier. De kurktegels konden op vraag van de klant op maat gezaagd, afgeschuind en gekleurd worden. Een eigen collectie met 1000den mogelijkheden. De trein was

  Lees meer »
 2. Kan een kurkvloer in de badkamer gelegd worden ?

  Kan een kurkvloer in de badkamer gelegd worden ?

  Het antwoord : ja en neen.

  Kurk is thermisch en akoestisch isolerend. Het voelt aangenaam warm aan de voeten. Het is dus een ideale vloerbedekking voor een ruimte waar je op je blote voeten rond loopt. Bovendien is het waterbestendig. Denk maar aan de kurkstoppen op de wijnflessen. In de vorige eeuw werden er zelfs reddingsvesten met kurk gemaakt.

  Maar niet alle kurkvloeren kunnen in een badkamer. Dit heeft met de samenstelling te maken. We onderscheiden twee manieren om kurkvloeren te plaatsen nl.


  Verlijmde kurkvloeren

  Verlijmde kurkvloeren zijn soepel en worden steeds verlijmd op een egale of geëgaliseerde ondergrond.

  Door de kurk te verlijmen,

  Lees meer »
 3. Welke type vinyl vloer moet ik nu kiezen ?

  Verschillende soorten vinyl


  Vinyltegels of PVC stroken zijn enorm populair. In tegenstelling tot de vroegere vinyl op rol zijn deze vloeren nauwelijks te onderscheiden van echte parket of keramische tegels en zien ze er tegenwoordig heel netjes uit. Tel daarbij dat deze vloerbedekking slijtvast, onderhoudsvriendelijk, anti statisch, geluiddempend, waterbestendig en optimaal in combinatie met vloerverwarming zijn en het is niet verwonderlijk dat vinyl terug aan een opmars bezig is.
  Maar er zijn verschillende manieren om vinyl vloeren te plaatsen. Kiest U best voor verlijmde of dryback vinyl stroken ? Wat is het verschil tussen click vinyl of vinyl laminaat en rigid click vinyl ? En waarom geen looselay ? We zetten ze allemaal naast elkaar in deze blog.

  Dryback vinyl stroken

  Dryback of verlijmde vinyltegels (dit zijn twee verschillende benamingen voor hetzelfde

  Lees meer »
 4. Laminaatvloer, de budgetvriendelijke all rounder

  Laminaatvloer, de budgetvriendelijke all rounder

  Eenvoudig te plaatsen

  Klik laminaat is al meer dan 30 jaar een vaste waarde op de vloerenmarkt. Zeker sinds de panelen in elkaar geklikt kunnen worden, heeft deze zwevende vloer aan populariteit gewonnen. Doordat laminaat dmv een HDF klikverbinding “zwevend” kan geplaatst worden, ligt dit binnen handbereik van iedere handige doe-het-zelver. De stijve klikverbinding zorgt ervoor dat de vloer in de meeste gevallen kan geplaatst worden op bestaande ondervloeren zoals chape, beton of OSB platen.  Een tolerantie van 3mm op een lengte van 2 meter is geen probleem.

  Welke rol onder laminaat leggen ?

  Nadeel is wel dat deze vloeren qua demping minder goed scoren. Dit kan perfekt opgevangen worden door de juiste isolerende

  Lees meer »
 5. Een kurkvloer op maat ? 1001 mogelijkheden

  Een kurkvloer op maat? 1001 mogelijkheden met Serena Flooring!

  Een kurkvloer biedt veel voordelen: een goede thermische isolatie, geluiddempende werking, gemakkelijk te poetsen, duurzaam en milieuvriendelijk, enzovoort.

  Een kurk vloer moet echter ook voornamelijk voldoen aan jouw wensen en de uitstraling van je interieur. Veel mensen denken bij een vloerkurk aan een eenvoudige, bruine kurkvloer maar dat is bij ons verleden tijd!

  Wij bieden duizenden combinatiemogelijkheden door onze bewerkingen op maat.

  Kies uw kurkvloer op maat in 4 stappen!

  Stap 1: Kies uw kurkstructuur

  Bij kurkentegels is het voornamelijk de fineerlaag die de structuur bepaalt. In ons assortiment vindt u 6 verschillende structuren voor uw nieuwe kurkvloer:

  Bij de

  Lees meer »
 6. Waarom geen wandkurk op de muur plakken ?

  Waarom geen kurk op de muur plakken?

  Wandkurk : prima alternatief voor schilderen of behangen

  Een kurkwand is verkrijgbaar in oneindig veel uitzichten. De naturel kurk wandtegels kunnen in alle RAL kleuren en NCS kleuren op vraag van de klant ingekleurd worden. Hierdoor kan u uw interieur een zeer persoonlijke toets geven. U hebt ook de mogelijkheid om de afmeting van de kurktegel aan te passen en om deze af te schuinen zodat deze een tegel”look” krijgen. De maximum afmeting van een tegel is 600*900mm. De diktes variëren van 3 tot 5 mm.

  De tegels kunnen gekleurd worden maar u kunt ook gewoon de “natural look” behouden. Of wilt u het wat robuuster en een accent leggen in uw kamer? Dat kan met een stuk kurkschors of voelbaar 3D structuur.

  Een kurk muur is multifunctioneel <

  Lees meer »
 7. Moduleo Moods - Een creatieve revolutie in luxe vinyl vloeren

  Moduleo Moods - Een creatieve revolutie in luxe vinyl vloeren

  Met de nieuwe collectie Moods vinyl vloeren van Moduleo kan je meer dan 110 prachtige vloerdesigns creëren, van klassiek elegant tot modern dynamisch: visgraatmotieven, Hongaarse punt, kubusvorm, driehoek tegels, het kan allemaal met deze modulaire vinyl vloeren van Moods.

  Lees meer »