De belangrijkste voordelen van kurkvloeren

Vloerkurk worden steeds populairder vanwege zijn vele voordelen. In deze blogpost bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van kurkvloeren.

1. Milieuvriendelijk

Kurkvloeren zijn een duurzame keuze voor vloerbedekking. Het materiaal is afkomstig van de bast van de kurkeik, die om de negen jaar geoogst kan worden zonder de boom te beschadigen. Bovendien is de productie van kurkvloeren energiezuiniger dan die van andere vloerbedekkingen, waardoor ze minder bijdragen aan klimaatverandering.

2. Comfortabel

Kurkvloeren zijn van nature veerkrachtig, wat betekent dat ze een zachte en comfortabele ondergrond bieden om op te lopen. Dit maakt kurkvloeren een goede keuze voor huishoudens met kinderen die vaak op de vloer spelen.

3. Geluiddempend

Kurkvloeren hebben ook een natuurlijke geluiddempende werking, waardoor ze een goede keuze zijn voor ruimtes waarin veel geluid wordt gemaakt, zoals speelkamers of kantoren.

4. Warmte-isolerend

Kurkvloeren hebben een isolerende werking, waardoor ze warmte vasthouden in de winter en koelte in de zomer. Dit kan de energierekening verlagen en het comfort in huis verhogen.

5. Onderhoudsvriendelijk

Een kurkvloer zijn gemakkelijk te onderhouden en te reinigen. Het materiaal is van nature vuilafstotend en kan worden schoongemaakt met een vochtige doek. Bovendien zijn krassen en beschadigingen minder zichtbaar op een kurkvloer dan op andere vloerbedekkingen.

6. Esthetisch aantrekkelijk

Kurkvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor ze geschikt zijn voor elke interieurstijl. Bovendien kan kurk worden geverfd of gebeitst om de gewenste look te creëren.


Kurkvloeren zijn dus niet alleen een duurzame keuze voor vloerbedekking, maar bieden ook vele voordelen op het gebied van comfort, geluidsisolatie, warmte-isolatie, onderhoudsgemak en esthetiek. Als u overweegt om nieuwe vloerbedekking te kopen, is kurk zeker het overwegen waard.