kurk

Zijn kurkvloeren wel echt mileuvriendelijk ?


Over het algemeen worden kurkvloeren beschouwd als milieuvriendelijk in vergelijking met sommige andere vloerbedekkingsopties. Hier zijn enkele redenen waarom kurkvloeren als milieuvriendelijk worden beschouwd:
Hernieuwbare bron: Kurk wordt geoogst uit de schors van de kurkeik, en dit proces beschadigt de boom niet. De kurkeik kan na elke oogstperiode zijn schors opnieuw laten groeien, wat het tot een hernieuwbare bron maakt.
Langdurige levensduur: Kurkvloeren hebben over het algemeen een lange levensduur, wat betekent dat ze niet snel hoeven te worden vervangen. Dit draagt bij aan het verminderen van afval en het verlagen van de milieu-impact.
Biologisch afbreekbaar: Kurk is biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het na het einde van zijn levensduur kan worden afgebroken zonder schadelijke stoffen achter te laten.
CO2-opslag: Kurkeiken absorberen koolstofdioxide (CO2) uit de atmosfeer tijdens hun groei. Dit kan als een positieve factor worden beschouwd bij het evalueren van de milieuvriendelijkheid van kurk, omdat het helpt bij het verminderen van broeikasgasemissies.
Lokale productie: De meeste kurkvloeren worden in Portugal geproduceerd, wat de ecologische voetafdruk van transport kan verminderen.