Onderhoud van Moduleo Vinyltegels

Onderhoud van Moduleo Vinyltegels

SCHOONMAAK EN ONDERHOUD

Goede onderhoudsprocedures helpen bij het behouden van het uiterlijk en verlengt de levensduur van een Moduleo® vinyltegels. De frequentie van het onderhoud hangt af van de gebruiksintensiteit . Moduleo® PVC stroken zijn extra beschermd met een ‘Protectonite-PU’ lak bovenop de resistente slijtlaag. Deze lak beschermt tegen vervuiling en maakt het onderhoud gemakkelijker. ‘Protectonite’ maakt eveneens een voorbehandeling van de vloer met een beschermingsmiddel overbodig.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

XTRAFLOOR Daily Cleaner is speciaal ontwikkeld voor gebruik met Moduleo® producten. Onze geconcentreerde reiniger is geschikt voor dagelijks en periodiek reinigen en kan worden gebruikt met alle schoonmaakmethodes, zoals klamvochtig of nat dweilen, combinatiemachine, sprayreiniging en schrobben.

XTRAFLOOR Intensiv Cleaner is een gebruiksklaar reinigingsmiddel ontwikkeld voor het verwijderen van vlekken en dergelijke.  Producten die zeep of ongeschikte reinigingsmiddelen bevatten zoals afwasmiddel kunnen een moeilijk te verwijderen restlaag op het oppervlak achterlaten. Dit kan afbreuk doen aan het uiterlijk van de vloer en kan gladheid veroorzaken.

EXTERNE OMSTANDIGHEDEN

Een correct beheer van de externe omstandigheden kan helpen om de vloer te beschermen, wat tijd en geld bespaart op de schoonmaak ervan en die tevens de levensduur van de vloerbekleding verlengt. De meeste vervuiling is afkomstig van een externe bron en wordt door voet- en rollend verkeer mee naar binnen gebracht. Als vuil zich ophoopt onder glijdend meubilair wordt de vloer niet alleen vuil, maar ook (licht) beschadigd onder de vorm van krassen.

ENTREEMATTEN

Een juiste entreezone (schoonloopzone) is sterk aanbevolen. Goed onderhouden inkommatten kunnen de vervuiling van de vloer tot wel 70% verminderen. Moduleo® LVT raadt entreematten aan van minimum twee stappen voor residentieel gebruik (minimaal zeven stappen voor projectgebruik). Reinig de entreezone regelmatig voor optimaal resultaat. Voorkom dat vezels van de entreematten samenhechten met vuil, verwijder zand en aangekleefd vuil zoals kauwgum met een spray of kauwgumverwijderaar. Vervang tijdig de entreematten zodat de schoonloopzone optimaal blijft functioneren. Plaats geen matten met een rubber of latex rug op een Moduleo® Vinyl, aangezien deze migratie vlekken (verkleuring) kunnen achterlaten welke onherstelbaar zijn.

BESCHERMING VAN GLIJDEND MEUBILAIR

Goede beschermdoppen voor meubelpoten hebben een voldoende groot oppervlak, eventueel met een scharnier om te zorgen dat er een evenwijdig contact is tussen het meubilair en de vloer. Ze zijn gemaakt van een niet-absorberend materiaal om het binnendringen van vocht en vuil te voorkomen.