Onderhoud laminaat

Onderhoud laminaat

Alle laminaatvloeren moeten regelmatig schoongemaakt worden en hebben onderhoud nodig. Bij de laminaat van Douwes Dekker® is het onderhoud minimaal. Zo is het niet nodig deze na enkele jaren opnieuw in de polish te zetten of ze kaal te schuren en opnieuw te lakken.

Wat het reinigen betreft, kun je de vloer met een goede stofwisser of - zuiger ontdoen van stof en los vuil zoals haren en kruimels. Bij zwaardere vervuiling kun je de vloeren nat reinigen.

Hoe houd ik mijn laminaatvloer schoon en mooi?

1. Zorg altijd voor een voldoende grote schoonloopzone bij je buitendeuren. Want goed onderhoud begint bij een goede deurmat! Deze houdt vocht, zand en vuil vast, waardoor dit niet op je vloer komt. Maak je deurmat regelmatig schoon.

2. Breng onder de poten en glijders van je meubels goede glijders aan. Voor laminaat voldoen goede viltglijders uitstekend.  Zwenkwielen van meubels en stoelen moeten van het ‘zachte’ type zijn.

3. Schuif nooit met zwaar meubilair maar til dit altijd op.

4. Maak laminaatvloeren schoon met een licht vochtige dweil en vermijd overtollig water. Let er bij vloeren met v-groeven goed op dat er geen water in de groeven achterblijft. Laat alle vloeren na het schoonmaken altijd goed drogen.

5. Gebruik alleen onderhoudsmiddelen die speciaal voor laminaat zijn gemaakt. Bijvoorbeeld die van Fris. 

6. Laminaat vloeren mogen nooit in de was worden gezet.