Een kurkvloer of kurkwand op maat? 1001 mogelijkheden met Serena Flooring!

Een kurkvloer of kurkwand biedt veel voordelen: een goede thermische isolatie, geluiddempende werking, gemakkelijk te poetsen, duurzaam en milieuvriendelijk, enzovoort. Een kurkvloer/kurkwand moet echter ook voornamelijk voldoen aan uw wensen en de uitstraling van uw interieur.

Veel mensen denken bij een kurkvloer of kurkwand aan een eenvoudige, bruine kurkvloer van jaren geleden; maar dat is bij ons verleden tijd! Wij bieden duizenden combinatiemogelijkheden door onze bewerkingen op maat.

Kies uw kurkvloer/kurkwand op maat in 4 stappen!

 

Stap 1: Kies uw kurkstructuur

Bij kurkvloeren is het voornamelijk de fineerlaag die de structuur bepaalt. In ons assortiment vindt u 6 verschillende structuren voor uw nieuwe kurkvloer:

Bij de kurkvloeren van Ravel is deze fineerlaag verwerkt met stukken kurkschors, waardoor de vloer een gevarieerd uitzicht krijgt.

De kurkvloeren van Strauss hebben dankzij een gevarieerde fineerlaag eerder een travertine uitzicht.

Bach kurktegels hebben een fineerlaag in ‘blokjesmotief’, waardoor de kurk lijkt op een parketvloer, terwijl de fineerlaag van Orff kurktegels een ‘streepjesmotief’ heeft, wat leidt tot een bamboeparket-look.

De ‘Betonlook’ kurktegels in ons aanbod krijgen door een speciale kleurtechniek het uitzicht van een betonvloer.

Bij de Wagner kurktegels bestaat de fineerlaag uit grotere kurkkorrels, waardoor de kurkvloer een rustige, strakke look krijgt.

Stap 2: Kies het formaat van de kurktegels

Na het kiezen van de kurkstructuur van uw nieuwe vloer of kurkwand, kiest u het formaat van de kurktegels. Ook hierin bestaan er veel verschillende opties. We lijsten ze hier even op (afmetingen in mm):

  • 600/900 – 600/600 – 450/600 – 300/600 --150/600
  • 300/900 – 200/900 – 150/900
  • 450/450 – 300/450 – 150/450
  • 300/300 – 150/300

Hoewel de mogelijkheden per tegel kunnen verschillen, zijn dit de voornaamste afmetingen in ons assortiment. De maximum afmeting voor wandkurk is 300/600.

 

Stap 3: Afgeschuinde tegel of niet?

De derde stap is het kiezen tussen afgeschuinde kurktegels of vlakke kurktegels. Bij afgeschuinde tegels worden de randen in een hoek afgesneden, waardoor het lijkt alsof er echte voegen tussen de tegels zitten en de kurktegels dus afzonderlijk te onderscheiden zijn in het totaalbeeld.

Als u er voor kiest om de kurktegels niet te laten afschuinen krijgt u een vlakke vloer, zodat het lijkt alsof uw kurkvloer uit één stuk gemaakt is.

 

Stap 4: Kies uw favoriete kleur!

Ten slotte hoeft u alleen nog maar te kiezen uit de 50 kleuren kurktegels in ons assortiment. Sommige kleuren passen beter bij een bepaalde kurktegel en kurkstructuur, maar de meeste kurkstructuren kunnen met vrijwel elke kleur ingekleurd worden! Vindt u toch niet precies de kleur die u zoekt voor uw kurkvloer of kurkwand, dan kan u ook een eigen RAL kleur kiezen.